2018. április 6.

Útfelújítás – befejeződik a 62-es főút rekonstrukciója


Megújul a 62. számú főút Seregélyesi úti körforgalomtól a Budai út – Kadocsa út kereszteződésig tartó másfél kilométeres szakasza, a csomóponttal együtt. A 270 millió forintos beruházás munkálatait a tanév befejezése után kezdik meg, és a tervek szerint iskolakezdésre befejezik.

A hamarosan megújuló másfél kilométeres útszakaszon nagyrészt 30 évnél öregebb kopóréteg található: erősen elhasználódott, kátyús, repedezett az út. A felújítás a Seregélyesi úti körforgalom után indul, és az út végszelvényéig, a Budai útig tart, benne a Budai út – Kadocsa út csomóponttal. A fejlesztéssel tulajdonképpen befejeződik a 62. sz. főút felújítása. 

A munkálatok során megemelik a burkolatban lévő szennyvízcsatorna-fedlapokat az új kopóréteg szintjére, és kicserélik a vízelvezetést biztosító víznyelőrácsokat is. A gyalogos-átkelőhelyeket akadálymentesítik, és a tervek között szerepel 40 darab KRESZ tábla cseréje. Mindezek mellett az ezen a szakaszon található három autóbuszöböl is teljesen megújul. 

A kivitelezés a tanév befejezése után, június közepén indul. A kivitelezőnek 90 nap áll majd rendelkezésre a munkák elvégzésére: a cél az, hogy augusztus végére a munka elkészüljön. A munkavégzés idején mindkét irányban lezárnak egy-egy sávot, ezért az érintett szakaszon a nyári időszakban is torlódások várhatóak.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben