2018. április 16.

Ezen a héten lehet zöldhulladékot égetni Fehérváron


Az önkormányzati rendelet szerint ezen a héten – kivéve vasárnap - van lehetőség Székesfehérváron a zöldhulladék nyílttéri égetésére. Továbbra is tilos azonban tüzet gyújtani az erdőkben, az erdők és fásítások határától számított 200 méteren beül, valamint a kijelölt tűzrakó helyeken és a közút és vasút menti fásításokban.

A zöldhulladék kezelésének egyik hasznos módszere lehet a komposztálás, aki azonban nem él ezzel a lehetőséggel, annak marad az égetés módszere. Székesfehérváron önkormányzati rendelet szabályozza a zöldhulladék nyílttéri égetését, melynek értelmében ezt idén tavasszal április 16-ától április 23-ig, 8 és 20 óra között tehetjük meg a város közigazgatási területén. Fontos azonban tudni, hogy vasárnap még ebben az időszakban is tilos az égetés.

 


 

Egyéb fontos szabályokat is be kell tartani a nyílttéri égetés során. Ilyen például az, hogy az elégetésre szánt avar és növényi hulladék között nem lehet semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes hulladék. Illik odafigyelni arra is, hogy a nedves, frissen levágott levelek és gallyak égetése fokozott füstképződéssel jár, amely balesetveszélyt és légzési nehézségeket is okozhat.

 

A szakemberek mindenkit arra kérnek, hogy úgy gyújtson tüzet, hogy az a környezetére ne jelentsen veszélyt, és folyamatosan felügyeljék a tüzet, hiszen ha feltámad a szél, pillanatokon belül baj lehet.





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása