2018. május 14.

„Egy hivatás, ami több egy átlagos munkánál”


Leendő tűzoltók jelentkezését várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A fizikai felmérőt május 23-án tartják a Székesfehérvári Tűzoltólaktanyában.

„Bátorság, hogy bemenj oda, ahonnan más menekül. Erő, hogy segíts a gyengén. Egy csapat, hogy tartozz valahová. Egy hivatás, ami több egy átlagos munkánál. Legyél hős, legyél tűzoltó!” – ezzel a szlogennel hirdet felvételt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltó munkakörre. A szakképzés szeptemberben indul, ennek ideje alatt a hallgatók a beosztott tűzoltói kezdő fizetés mellé tanulmányi támogatást kapnak. 

Minden érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt, elmúlt 18 éves, magyar állampolgár, érettségivel vagy szakiskolai végzettséggel rendelkezik, illetve megfelel az előzetes fizikai, egészségügyi és pszichikai alkalmassági vizsgálaton. A jelentkezőknek egy úgynevezett kifogástalan életvitel ellenőrzésen is át kell esniük.

 

A felvételi eljárás első lépése a fizikai felmérő sikeres teljesítése, amelyet Székesfehérváron május 23-án, szerdán 9 órától tartanak a Szent Flórián körúti tűzoltólaktanyában. Bővebb információ a fejer.katasztrofavedelem.hu oldalon olvasható.

 

(forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”