2018. május 25.

Székesfehérvárra érkezik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja


Harminchét korszerű, átfogó egészségvédelmi vizsgálat, látványos anatómiai bemutató, életmód tanácsadás és az egészséggel, táplálkozással kapcsolatos játékos foglalkozások várják azokat, akik május 28-án, hétfőn kilátogatnak a székesfehérvári Auchanba, Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának következő állomására.

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja egy tíz éves program, mely lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy az átfogó vizsgálatokat egy helyen és időben, azonnali kiértékeléssel elvégezhessék.



 

A szűrőprogram elmúlt nyolc évének statisztikai adatai világosan mutatják, hogy a magyar lakosság a kiemelten nagy kockázatú csoportba tartozik. Minden második ember szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedésben hal meg. Legalább hárommillió embernek magas a vérnyomása, egymillióan cukorbetegek, a lakosság 40 százaléka pedig túlsúlyos. Az uniós átlaghoz képest az emberek jóval többet dohányoznak, és több alkoholt fogyasztanak, viszont sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, ugyanakkor a legtöbben mozgásszegény életmódot folytatnak.



 

A „Megelőzés éve 2018-2019” elnevezésű kampánysorozat legfőbb célja, hogy kortól, nemtől, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül minden magyar állampolgár számára elérhető legyen az egészségfelmérés és az egészségmegőrzés. A program május 28-án Székesfehérvárra érkezik, az Auchan Áruházhoz, ahol az érdeklődők különféle egészségügyi szűréseken és életmód tanácsadáson vehetnek részt 9 és 16 óra között. Egyedülálló lesz az a látványos anatómiai bemutató, a 3D anatómiai mozisátor, ahol virtuális valóságszemüvegek segítségével nyernek bepillantást a látogatók az emberi test belsejébe, működésébe.

 

(forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása