2018. június 5.

Perceken belül elfogták a két fiatalt, akik megrongálták éjjel a Virágórát


Keddre virradó éjszaka megrongálták a Virágórát a mindössze néhány órája átadott, megújult Országzászló téren. A két fiatal – 15 és 16 éves – elkövetőt azonnal elfogták.

Hétfőn délután adták át ünnepélyes keretek között a megújult Országzászló teret, és már ezen az éjszakán megrongálták a téren lévő, szintén megújult Virágórát.

 


 

Az egyik mutatót hajlították meg éjjel fél egykor az elkövetők, akikről egy szemtanú azonnal bejelentést tett a rendőrségen. A közterület-felügyelet térfigyelő központjának segítségével, egy gyors keresést követően sikerült beazonosítani és még a Belváros közelében megtalálni a két fiatalt. A rendelkezésre álló információk alapján az elkövetők 15, illetve 16 évesek és ittas állapotban voltak.

 

Példátlan és méltatlan, amit elkövettek a város közössége és közös értékei ellen – fogalmazta meg az eset kapcsán Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András megerősítette: a város a lehető legszigorúbb fellépést kéri a rendőrségtől, az ügyészségtől, a bíróságtól, és - tekintettel az elkövetők életkorára – a hivatalos állami szervek, valamint az iskolák részéről is a megfelelő jogi eljárások lefolytatását kezdeményezi, hogy elejét vegyék a további hasonló rongálásoknak.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: Facebook)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása