2018. június 7.

Kidőlt fák és rengeteg víz – sok dolguk volt tegnap a tűzoltóknak


Erős széllökésekkel és heves zivatarral érte el szerdán délután 2 óra körül Székesfehérvár térségét a vihar. Sok munkát adott a lánglovagoknak az ítéletidő: kidőlt fákhoz és nagy mennyiségű víz eltávolításához riasztották őket. Az előrejelzések szerint csütörtökön is leszakadhat az ég.

Erős széllökésekkel és özönvízszerű esővel érkezett meg Fehérvárra szerdán délután az a viharzóna, ami miatt pár percre még az M7-es autópálya forgalma is leállt. Fejér megyében tíz bejelentés érkezett a szerda délutáni felhőszakadásban. Székesfehérváron, a Mancz János utcában a felázott talajból gyökerestől fordított ki a szél egy akácfát, amely egy parkoló személygépkocsira dőlt rá.

 


 

Soponyán két fenyő lakóházra, egy akácfa pedig villanyvezetékre dőlt, valamint két villanyoszlop is kettétört a viharban.

 


 

A kidőlt fákat, leszakadt ágakat a székesfehérvári és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták. Úrhidán a rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék több családi ház udvarára és pincéjébe befolyt. A felgyülemlett esővizet a megyeszékhely hivatásos és önkéntes tűzoltók szivattyúzták ki.   

 

Csütörtökön ismét több helyen valószínű zivatar, legnagyobb számban a délutáni, esti órákban. A zivatarokat néhol felhőszakadás és egy-egy helyen 90 km/h feletti széllökés, illetve jégeső kísérheti.

 

(fotók: székesfehérvári és sárbogárdi hivatásos tűzoltóság)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása