2018. július 5.

Folytatódik a Berényi út felújítása – pénteken adják át a munkaterületet


Gyakran számolunk be mostanában újabb és újabb útfelújításokról, valamint ezek kapcsán forgalomkorlátozásokról. Folytatjuk a listát: a közeljövőben a Berényi úton közlekedőknek lesz szükségük némi türelemre, ugyanis az út egy újabb szakasza fog megújulni a Vértanú és a Cserkész utca között.

A projekt keretében a Berényi út Vértanú utca és Cserkész utca közötti, 520 méter hosszú szakaszának felújítása történik meg.

 

A Berényi út fejújításának II. ütemében az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

– 2x1 forgalmi sávot alakítanak ki

– minden becsatlakozó utcánál külön balra kanyarodó sávot biztosítanak

– a gyalogos átkelőhelyeknél középső terelőszigeteket alakítanak ki

 


 

A jelenlegi forgalmi sávon lévő autóbusz megállóhelyeket autóbusz öblök váltják fel, valamint kerékpársávokat alakítanak ki, melyre a kerékpáros forgalom a becsatlakozó utcák burkolatára festett burkolati jelekkel lesz átvezetve. A felújítás során két új, középszigetes gyalogos-átkelőhely épül, a Berényi útra csatlakozó Csutora utcában - a gyermekorvosi rendelő mögött - pedig 9 új parkolót alakítanak ki.

 

A felújítás ideje alatt útlezárásokra kell majd számítani az érintett szakaszokon.

 


 

Az ezzel a projekttel párhuzamosan futó ivóvíz-, szennyvíz-, és csapadékcsatorna, valamint további út felújítása kapcsán a Nefelejcs utcai, a Móricz Zsigmond utcai, az Olaj utcai, a Cserkész utcai, a Mikszáth Kálmán utcai, valamint a Széna téri, a Virág Benedek utcai, a Királykút lakónegyedhez kapcsolódó, illetve a Zámoly utcai kereszteződések lesznek érintettek.

 

A projekt további részleteit július 6-án, pénteken délelőtt a munkaterület-átadáson ismerteti majd a kivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. képviselője, valamint az érintett területek önkormányzati képviselői.

 

(forrás: Lénia 2 Kft.)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása