2018. augusztus 31.

Katolikus Társadalmi Napok szeptember 7-e és 9-e között Székesfehérváron


Szeptember 7-9. között rendezik meg a Katolikus Társadalmi Napokat. A fesztivál jellegű rendezvénysorozatban az előadások és pódiumbeszélgetések mellett kulturális, szórakoztató és sportprogramok is lesznek. A programsorozat fővédnökei Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, védnöke pedig Hirtling István színművész.

Székesfehérvár is sok programmal csatlakozik szeptember 7-e és 9-e között a Katolikus Társadalmi Napokhoz. A KATTÁRS olyan fesztivál jellegű rendezvénysorozat, amelyben az előadások és pódiumbeszélgetések mellett kiemelt szerepet kapnak a kulturális műsorok, gyerek-, ifjúsági és családi programok, illetve a szabadtéri látványosságok.

 

A zenei kínálatból például az ünnepi Verdi: Requiem-koncertet, valamint a Kaláka együttest hallgathatja meg a közönség a Városház téren, az Egyházmegyei Múzeum udvarán pedig Acapella-párbajt rendeznek. Teret kapnak a fiatalok és a fogyatékkal élők is: nemcsak nekik, de róluk és velük szervezett programok során találkozhatunk velük. De lesznek tárlatvezetések, társasjáték, városnéző séta, színielőadások, sportkrónika és ökológiai workshop is.



 

Az egyház a rendezvénnyel arra törekszik, hogy üzenetét sikerüljön a társadalom széles rétegeinek átadni – olyan csatornákon is, amelyek a hagyományos, a megszentelt liturgikus tereken és formákon túlmutatnak – mondta el a rendezvénysorozattal kapcsolatban Spányi Antal megyés püspök, a KATTÁRS fővédnöke.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása