2018. szeptember 13.

KÉPES Program: három óvoda udvara újult meg idén


Idén is sikerrel folytatódott a KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program Székesfehérváron: a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásával nyáron felújították a Tolnai utcai, a Belvárosi Brunszvik Teréz és a Felsővárosi Óvoda udvarát. A Tolnai oviban szerdán önkéntes napot tartottak a vállalatok munkatársainak részvételével, akik a tereprendezésben vettek részt, szépítették, takarították az intézmény udvarát.

A KÉPES Program keretben az elmúlt években főként a vizesblokkokat újították fel óvodáknál, bölcsődéknél. Idén új irányt vett a program, ezúttal az óvodák udvarainak fejlesztése, kültéri játszóeszközeinek megújítása, ütéscsillapító burkolatok telepítése és az árnyékolás kialakítása volt a cél. 2018-ban a Tolnai utcai Óvodában, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodában és a Felsővárosi Óvodában zajlottak a munkálatok a nyári hónapokban. A résztvevő vállalatok idén közel 13 millió forinttal támogatták a felújításokat, az önkormányzat saját forrásból kiegészítette a 35 millió forintos teljes költséget, a Városgondnokság pedig megszervezte és kivitelezte a munkálatokat.



 

Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése, ezért a szokásokhoz híven az idei évben is szerveztek önkéntes napot az érintett óvodákban. A támogató vállalatok önkéntesei mellett az óvodai munkaközösségek, a gyerekek és a szülők is hozzájárultak az óvodai környezet szebbé tételéhez.



 

A 150 gyermeket nevelő Tolnai Utcai Óvodában tartottak szerdán önkéntes napot - itt zajlott a legnagyobb összegű, mintegy 15 millió forint értékű felújítás: új homokozót és csúszdát építettek, kicserélték az ütéscsillapító burkolatot két mászóka és a csúszda alatt, öntött gumiburkolatból készítettek játszófelületet, építettek egy mini műfüves focipályát, 150 négyzetméteren térköves felületet alakítottak ki, fából készült asztalokat és padokat telepítettek, lekezelték a meglévő összes játszóeszköz felületeit, míg az udvarra gyöngykavicsot, a virágágyásokba termőföldet terítettek. Az önkéntes napon a vállalatok képviselői tereprendezést végeztek, takarították az intézmény udvarát, gereblyéztek, sepertek és bokrokat metszettek.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása