2018. szeptember 14.

Tervezői tájékoztató a Bartók Béla térről


Két ütemben – elsőként a kiszolgáló közművek tekintetében, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával – újul meg a Bartók Béla tér. A tervezők látványtervet is bemutattak, de ez még munkaanyag, a véglegesítés előtt az érdeklődő fehérváriak széles körben megismerhetik majd a Bartók Béla tér kialakítására vonatkozó terveket.

A pénteki városi közgyűlésen elindul az első ütem munkálatainak elvégzéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás. A közműrekonstrukció keretében a vízvezeték, a szennyvíz- és csapadékcsatorna hálózat is megújul, valamint átépítik a tér közvilágítását és a villamosenergia-ellátását. Ezen feladatok befejezésének tervezett határideje jövő év májusa.
Ezt követi majd a tér megújítása, ami a Bartók Béla tér területén és a Jókai utca vonatkozásában is több szabadtér-építészeti elem (például nézőtér, utcabútorok) kihelyezését és kertészeti, illetve forgalomtechnikai munkákat is jelent. A használaton kívüli – és a tér fontos részét elfoglaló –medenceteret megszüntetik, a könyvtárépület szép árkádsora elé egy kis szabadtéri színpadot alakítanak ki, jobban kiszolgálva a téren rendezett előadások és a közönség igényeit. Teret hagynak a színpad előtt széksorok elhelyezésére, valamint a virágágyásokat és fákat körülölelő padok is komfortosabbá, a látogatók számára meghittebbé teszik a teret – nemcsak azt itt rendezett programok idején, hanem a mindennapokban is.
A teljes revitalizáció 2020-21-re valósulhat majd meg, a pontos befejezési határidő függ a rendházépület felújításának később meghatározott ütemtervétől.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re