2018. szeptember 21.

Kosárlabda-utánpótlás: megkezdődtek az egyeztetések


Az elmúlt hetekben sokan figyelemmel kísérték az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia nyilvánosság előtt zajló vitáját. A város kérésére a héten tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az Önkormányzat örül, hogy előrelépés történt, hiszen ez a gyerekek és a fehérvári kosárlabdasport érdeke. Ám a munkacsoport által tárgyalt témákból az is látszik, hogy vannak még nyitott kérdések.

A héten megkezdte munkáját az a munkacsoport, amely az Önkormányzat kezdeményezésére, Pukler Gábor vezetésével alakult, az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia között kialakult feszült helyzet rendezésére. A munkacsoportba DKKA Dávid Kornélt, Matus Gábort és Minárovits Jánost, ARSC Balássi Imrét, Molnár Tamást és dr. Kovács Zsoltot delegálta.

 

A munkacsoport első megbeszélése után a következő megállapodások születtek:

 

- Az ARSC visszaajánlja a Bory Jenő Általános Iskola termét a DKKA-nak;

- Az Egyesület 2018.09.30-ig toborzást végez a 10-12 éves korosztályban, annak eredményétől függően a többi – az Egyesület által foglalt – termet is megvizsgálja, és amennyiben felszabadulnak időpontok, visszaajánlja  a DKKA-nak;

- A következő három hónapban a felek tárgyalásokat folytatnak a következő bajnoki évadtól kezdődő időszakra az együttműködés formájára, szabályozására. Egyértelműen dekralált célja a feleknek, hogy az Alba Fehérvár felnőtt csapata(i) számára neveljenek játékosokat;

- Mind az ARSC, mind a DKKA sportolói díjmentesen látogathatják az Alba Fehérvár mérkőzéseit, amelynek technikai (beléptetés) feltételeit a felek kidolgozzák.



 

A város örül, hogy érdemi előrelépés történt a gyerekek érdekében, de még tovább kell dolgozni – így összegezte Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a munkacsoport ülésén született döntéseket. „Örülünk, hogy további termeket ad át az Egyesület a DKKA-nak. Ennek áttekintése hosszabb időt igényel, így október elején véglegesítik a felek az idényre vonatkozó teremhasználatot. Külön örülünk neki, hogy folytatódik a 2015-ben indított jó gyakorlat és mind az Egyesület, mind a DKKA sportolói díjmentesen látogathatják az Alba Fehérvár mérkőzéseit. Bebizonyosodott, hogy a megoldásokat a tárgyalóasztal mellett lehet megtalálni. Köszönjük a felek együttműködési szándékát. A város a jövőben is kész minden segítséget megadni, hiszen a kosárlabda a város egyik legfontosabb stratégiai sportága. Tovább kívánjuk fejleszteni a sportág infrastruktúráját, kosárligetek kialakításával és további iskolai tornatermek felújításával” – fogalmazott a polgármester.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása