2018. október 4.

Hétfőtől: gázvezeték javítás a Seregélyesi úton


Kezdődő gázszivárgást jelezett a műszeres hálózatellenőrzés a Seregélyesi út 82. szám előtt. Ezért az E.ON jövő hétfőtől feltárja és kijavítja a hibás gázvezeték szakaszt. (Az E.ON Zrt. közleményéből idézünk.)

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának üzembiztonságát fenntartsa, az esetleges meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti, szükség esetén javítja vezetékhálózatát. A rekonstrukciók a gázvezetékek életkora, műszaki állapota alapján részben előre ütemezetten történnek, másrészt az E.ON szakemberei éves karbantartási terv alapján rendszeresen műszerrel vizsgálják a gázvezetékek állapotát. Az ellenőrzések mérési eredményei alapján egészül ki az éves beavatkozások listája.

A műszeres méréssel végzett hálózat ellenőrzés a legkisebb, előjel nélküli szivárgásokat is képes időben kimutatni. Ezekben a hetekben a Székesfehérvárt ellátó földgáz-hálózat ellenőrzését végzik a szakemberek. A műszerek kezdődő szivárgást jeleztek a Seregélyesi út 82. előtt, ezért az érintett szakaszon a gázvezetéken keletkezett hibát a szakemberek elhárítják, hogy az előttünk álló téli fűtési szezonban a gázszolgáltatás zavartalan lehessen a városban élők számára.

 


 

Sajnos a munkálatokhoz szükséges a burkolat megbontása és a beavatkozás idejére a forgalom korlátozása. A munkálatok október 8-án kezdődnek és várhatóan két hetet vesznek igénybe. Ez idő alatt sávlezárása és sebességkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Az útfelbontással járó munkálatok időtartama alatt gázszünet nem lesz, a szolgáltatás a megszokott módon vehető igénybe. Mindössze a tényleges hibaelhárítás idejére – ami legfeljebb 8 óra időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanoknál. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak, illetve intézmények, termelő cégek (pl. pékség) esetében személyes megkeresés is történik.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. Mivel a burkolat itt nemrégiben újult meg, még garanciális, ezért az E.ON a burkolat helyreállítás részleteiről egyeztet az azt kivitelező céggel, illetve a város önkormányzatával annak érdekében, hogy a kényszerű bontás miatt a garanciális feltételek ne sérüljenek.

Sajnos kifejezetten nagy gépjármű-forgalmat bonyolító útszakaszról van szó, ezért a vezetékcserében, javítási munkálatokban érintett ügyfelei, az arra közlekedők megértését, türelmét különösen köszöni a társaság.


(fotó: Google Maps)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Adony


Csak egy kis kóstoló a nyárból


Parlagfű: fontos változás a jogszabályban