2018. október 15.

Új katonai ezred alakult Székesfehérváron


Ünnepélyes keretek között vette át a csapatzászlót a Székesfehérváron megalakult MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. Az új katonai szervezet több száz tartalékos katonája sorakozott fel a Városház téren, az új tartalékosok pedig esküt tettek a haza védelmére.

A katonai hagyományoknak megfelelően Magyarország köztársasági elnöke csapatzászlót adományozott az október 1-jével, aktív katonai szervezetként Székesfehérváron megalakult MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezrednek. A tartalékos eskütétellel egybekötött csapatzászló-átadási és –átvételi ünnepséget a Városház téren rendezték meg, ahol több száz tartalékos katona sorakozott fel, és ötven új tartalékos katona tett esküt.



 

Az ünnepségen jelen volt Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki arról beszélt: komolyabb katonai szerepet szán a jövőben Székesfehérvárnak. „Székesfehérvár eddig is kiemelt katonaváros volt: a továbbiakban azt szeretném, és az a tervünk, hogy még erősebb legyen, még elhivatottabb katonavárosként tudjon ebben az országban jelen lenni.  Nem titkolt szándékunk, hogy a városban a katonai életet és a katonák jelenlétét is bővíteni kívánjuk; amikor majd erre a törvényi lehetőségek már adottak lesznek, akkor majd részletesebben tudok erről is szólni” – mondta a miniszter.



 

Huszár Ferenc alezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred megbízott parancsnoka követendő példaként a 17. gyalogezred vezetőjének, Sipos Gyula ezredesnek a személyét, munkásságát, valamint a fehérvári honvédek hősies elszántságát idézte fel, és kifejezte, hogy az ezred állománya büszkén viseli Sipos Gyula altábornagy nevét.



 

A csapatzászló-adományozási ünnepség után a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban írta alá szerződését a 8000. tartalékos katona.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása