2018. november 6.

Új parkolók a színház mögött


Elkezdődött a Dr. Koch László utcában az új parkoló építése a színház mögötti, jelenleg kerítéssel határolt murvás területen. A munkálatok során 18 előnevelt fát is ültetnek.

A Színház utcát és a Dr. Koch László utcát köti össze az 53 férőhelyes parkoló, melyből két férőhelyet mozgáskorlátozottak részére alakítanak majd ki. A parkolók építése 18 darab nagy körméretű, előnevelt fa elültetésével jár együtt, így a jelenleginél zöldebb lesz a színház mögötti terület.

 

Ezen a területen egy 137 férőhelyes parkolóház építését tervezte korábban Székesfehérvár, azonban a környéken élők tiltakozása miatt végül elvetették a tervet. A Dr. Koch László utcai parkolóházból felszabaduló 600 millió forintos európai uniós forrást felszíni parkolók kialakítására és a kerékpárút-hálózat fejlesztésére fordítja a város.



 

A mostani parkolófejlesztés során 53 parkolóhely létesül, ami a környékben élőket, az okmányirodába és a belvárosba érkezőket is ki tudja szolgálni. A kivitelezés befejezésének szerződés szerinti határideje: 2018. december 31. Az önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás összköltsége 52 millió forint.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása