2018. november 8.

Többsávos, lámpás körforgalommá alakítják az Auchan csomópontot


Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Vargha Tamás Facebook oldalán számolt be arról, hogy a szaktárca elrendelte az Auchan körforgalom jelzőlámpákkal ellátott, többsávú körforgalommá való alakítása terveinek elkészítését. Mint írja „nagy szükség van erre a beruházásra városunk közlekedése szempontjából.”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felé több jelzés érkezett Székesfehérvár részéről is, hogy a jelentős forgalomnövekedés miatt feltorlódik a sor az M7-es autópálya lekanyarodó sávjában. Eminek oka az Auchan körforgalom, azaz a 8. számú főút, a 63-as számú főút és a Sárkeresztúri út körforgalmú csomópontjának visszaduzzasztó hatása.
Nemrégiben szakmai egyeztetést tartottak a csomópont közlekedési problémáinak megoldása érdekében. A megbeszélésen Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a Magyar Közút, Székesfehérvár városa az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai vezetői, illetve az Auchan áruház képviselői is részt vettek.

A terveket a Magyar Közút saját forrásának terhére készítteti el oly módon, hogy a jelenleg egy sávos körforgalmat többsávos, jelzőlámpás körforgalommá alakítják át. A tervezés elrendeléséről dr. Mosóczi László államtitkár levélben értesítette a Magyar Közút vezérigazgatóját.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Csinálj akármit, ami működik számodra…”


Kalandozások Fejér megyében - Adony


Csak egy kis kóstoló a nyárból