2019. február 7.

Nem hátrál az influenza: tovább nőtt a betegek száma


Fejér megye területén 3823 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten – ez mintegy 4 százalékkal több az előző hetinél. A betegek között még mindig a fiatal felnőttek vannak a legtöbben.

A legtöbb influenzaszerű megbetegedést a Dunaújvárosi Járás területén regisztrálták. A megye egész területén, a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány az utóbbi hetekben folyamatos emelkedést mutatott és mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén jelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket. Az influenza aktivitása a magas tartományban van. 

A betegek aránya a középkorúaknál és az időseknél emelkedést, a gyermekek körében csökkenést, a fiatal felnőtteknél azonos értéket mutat az előző hetihez képest. A regisztrált betegek közel fele továbbra is a fiatal felnőttek csoportjába tartozik.

 

Fejér megyében a feldolgozott 17 influenza-gyanús betegtől származó légúti mintából 9 influenza A vírus és 2 légúti óriássejtes vírus okozta fertőzést igazoltak. 

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-intézményében, a január 18-tól elrendelt kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

 

(forrás: Fejér Megyei Kormányhivatal)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A szépség szörnyetege”


Kalandozások Fejér megyében – Mezőfalva


Az ő sorsuk, a te felelősséged!