2019. március 14.

Kiss László fotográfus kapta idén a Penna Regia díjat


Az elmúlt évek hagyományait követve idén is a Vörösmarty Színházban szervezett ünnepséget a város önkormányzata a szabad sajtó napja alkalmából. Itt adták át a Penna Regia díjat, melyet idén Kiss László fotográfus, a Fehérvár Médiacentrum munkatársa vehetett át.A Penna Regia idei díjazottja, Kiss László fotográfus, a Fehérvár Médiacentrum fotóriportere Bodajkon nőtt fel, útépítőként végzett a Jáky József Szakközépiskolában, majd a győri főiskolán tanult földmérőnek. Kamaszkora óta lappangott benne a fotográfus, és a hivatás hamar utat tört magának. Először az alkalmazott fényképészet területén dolgozott: reklám- és divatfotók, tárgyfotók, képzőművészeti alkotásokról készült aprólékosan megfényelt, jól komponált képek árulkodtak arról már a kezdetekkor, hogy a legjobbat választotta. Időközben jöttek a szociofotók és azok a sokak által ismert városképek, amelyek több, Székesfehérvárról készült ismertető könyv lapjain köszönnek vissza. A régi, analóg technika elkötelezett híve, miközben a legmodernebb eszközöket is – sokszor úttörőként a városban – szívesen alkalmazza. Ő hozta létre a 360szekesfehervar.hu weboldalt, amelynek segítségével virtuálisan is körbejárható a városunk.


A díjazottról szólva Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a Kiss László képi világán keresztül közvetít érzelmeket, értékeket és munkája során sokat tesz azért, hogy ez a képi világ hiteles legyen. Dr. Cser-Palkovics András azt is hozzátette, hogy beszélgetéseik során Kiss László mindig kendőzetlenül elmondja, hogy mit gondol a világról, a városról és őszinte véleményéből mindig kiérződik a lokálpatriotizmus. 

Kiss László a díj átvétele után elmondta: „Nagyon fontos, hogy mi, akik a kamera mögött állunk vagy tollat ragadunk a kezünkbe, ismerjük a riportalanyaink életét, azokat a rövid történeteket, melyeket avatott módon elmesélünk róluk. Lehetséges, hogy akiket módunkban áll megszólítani, azoknak éppen az lesz a legfontosabb, hogy forgatunk, írunk, közlünk róluk valamit. Óriási felelősség ezeket a rövid történeteket exponálni!”

 

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re