2019. április 17.

Jövő héten keddtől lehet növényi hulladékot égetni Fehérváron


Székesfehérvár közigazgatási területén – a helyi jelentőségű védett természeti terület kivételével – április 23-tól, keddtől április 30-ig, keddig 8 és 20 óra között lehet majd avart és más növényi hulladékot égetni. Vasárnap azonban továbbra is tilos az égetés!

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően jelentősen csökkent a tűzveszély az erdő és mezőgazdasági területeken, ezért az ország teljes területén feloldották a tűzgyújtási tilalmat. Így Székesfehérvár jegyzője engedélyt adott április 23-a és 30-a között az avar és növényi hulladék nyílttéri égetésére a város területén.



 

A nedves, frissen levágott levelek, gallyak égetése fokozott füstképződéssel jár, ami balesetveszélyes és légzési nehézségeket okozhat. Mindenkit arra kérnek, úgy gyújtson tüzet, hogy az a környezetére veszélyt ne jelentsen - a növényi hulladék közelében más éghető anyag, épület ne legyen. A kerti égetést minden esetben felügyeljék, mert az esetlegesen feltámadó szélben a lángok pillanatokon belül tovább terjedhetnek.



 

Az avar és növényi hulladék nyílttéri égetése 2019. április 23-tól, keddtől április 30-ig, keddig 8 és 20 óra között engedélyezett. De ahogyan eddig is, vasárnap tilos az égetés.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása