2019. június 4.

Fehérvár pedagógusait köszöntötték


Pedagógusnapi ünnepséget tartottak hétfőn a Hiemer-házban. Az eseményen adták át a Székesfehérvár Oktatásáért díjakat, valamint egy Polgármesteri Elismerő Emlékérmet.

A Székesfehérvár Oktatásáért díjakat három olyan pedagógus vette át, akik kiemelkedő szakmai munkájukkal a városban oktatott gyermekek, hallgatók javát szolgálták.

 


 

Dr. Seebauer Márta egyetemi docens, 2014 óta az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának oktatási dékánhelyettese, a Mérnöki Intézet igazgatója. Proaktív személyisége elősegítette és támogatta a kar létrejöttét és az integrációt, és kiemelkedő szerepe volt a duális képzés szervezésében is.

 


 

Timár Nicolette Katalin, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója 26 évvel ezelőtt került az intézménybe, és 2010 óta vezeti azt. A tanítás mellett mindig fontos értéket képviselt számára a közösség formálása, tevékenyen részt vett a megújulást segítő pályázatokban, a testvériskolai kapcsolatok működtetésében. 

 


 

Kistelekiné Szenkovits Szilvia a diplomaszerzéstől 2018-as nyugdíjba vonulásáig a Vasvári Pál Gimnázium tanára volt: az intézményben eltöltött 42 év alatt számos osztályt segített osztályfőnökként, hagyományt teremtett a gólyatábornak, aktívan segítette a diák-önkormányzati tagokat és az iskola művészeti tevékenységét. Az iskolai kórusok vezetése mellett az anyanyelvi tanításhoz kapcsolódó versenyekben is sikereket ért el.

 


 

A rendezvényen dr. Cser-Palkovics András Polgármesteri Elismerő Emlékéremet adott át Kulbertné Virág Zsuzsanna óvodapedagógusnak több évtizedes, magas színvonalon végzett pedagógiai tevékenységéért. A díjazott 1978-ban kezdte pályáját a Hosszúsétatéri Óvodában, ahol 1999-től látta el az igazgatói feladatokat - 40 év után most vonul nyugdíjba. Szakmai érdemei elismeréseként az elmúlt év decemberében az emberi erőforrások minisztere által adományozható Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása