2019. június 11.

Tour de Hongrie – ma rajtol a futam


A negyvenedik Tour de Hongrie rajtol el kedden Siófokon. A befutó vasárnap Székesfehérváron lesz.


 

A Magyar Kerékpáros Körverseny nemzetközi mezőnyében 19 csapat 133 versenyzője indul: hat nap alatt több mint száz települést érintve teljesítik a 890 kilométeres távot. A giga sporteseményt összesen 216 jármű kíséri végig – köztük 60 teherautó, 3 mentőautó, 2 helikopter és 1 repülőgép – a biztonságról mintegy ezer rendőr, valamint polgárőrök és segítők gondoskodnak.

 

A magyar versenyzők között rajthoz áll az elmúlt években kétszer is szakaszdobogós Lovassy Krisztián, aki ezúttal a magyar országúti válogatott tagjaként száll nyeregbe, Móricz Dániel a Pannon Cycling Team színeiben áll rajthoz, illetve ott lesz Dina Dániel, Szabó Miklós és Szatmáry András is. Az 1-es rajtszámot a címvédő Manuel Belletti viselheti majd.

 


 

A legnagyobb magyar kerékpárverseny befutó helyszíne Székesfehérvár lesz, a versenyzők négy kört tekernek majd vasárnap a városban. Először 1933-ban volt a befutó városunkban, majd 1964-ben ért célba itt a karaván. Két éve gyorsasági részhajrát fogadott Fehérvár, tavaly pedig szakaszgyőztest avattak.

 


 

A verseny befutója vasárnap Székesfehérváron lesz, ehhez kapcsolódva útlezárások és forgalomkorlátozások lesznek hétvégén, az alábbiak szerint:

 

- Június 15-én, szombaton 18 órától vasárnap 22 óráig kiürítik és lezárják a Dózsa György út menti, a Jávor Ottó téri, az Ányos Pál utcai és a Zichy ligeti parkolóhelyeket.

 

- Június 16-án, vasárnap 5 órától 20 óráig lezárják a Dózsa György út Zichy ligettől Mátyás király körútig tartó szakaszát, a Várkörút Mátyás király körút és Rákóczi utca közötti szakaszát, a Szekfű Gyula utca Mátyás király körút és Benyák Bernát utca közötti szakaszát, valamint az Ányos Pál utca Móri útig tartó szakaszát. Az Ányos Pál utcának a menetiránya is megfordul a Móri út és a Havranek János utca - Szekfű Gyula utca közötti területen.

 

- Vasárnap 6 órától 13 óráig időszakos sávlezárással, forgalomkorlátozással járó kordonozási munkákat végeznek a városi útvonal egyes szakaszain.

 

- Vasárnap 9 és 13 óra között építési munkálatok miatt lezárják a Havranek József utca és Móri út kereszteződését, a Szent Sebestyén tér és Móri út kereszteződését, valamint a Csitáry G. Emil utca és Dózsa György utca kereszteződését.

 

- Vasárnap 13 és 15 óra között teljes zárás lesz a verseny városi szakaszán.

 

- A városba a 63-as számú főúton, a Sárkeresztúri - Szárcsa - Széchenyi út útvonalon érkeznek a kerékpárosok. A városi körpálya pedig a Budai út Várkörút - kisteleki út közötti szakasza, Kisteleki utca, Tompa Mihály utca, Fecskepart utca, Havranek József utca Fecskepart és Szent Vendel köz közötti szakasza, Szent Vendel köz, Móri út Szent Vendel köz és Dózsa György út közötti szakasza, Dózsa György út útvonalon került kijelölésre.

 

- A zárást vasárnap 15 órától részlegesen, lépcsőzetesen oldják fel a szervezők.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”


„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel…”


Gyűjtsük be a tavasz kincseit