2019. június 17.

Megszűnhet a veszély – a lakók is támogatják a körforgalom kialakítását


Ideiglenes körforgalmat alakítanak ki a Pozsonyi és a Zsolnai út kereszteződésében. A problémás csomópontban a szakemberek körforgalom építését javasolják, az elképzelést a környéken élők is támogatják.

Évtizedek óta fennálló probléma a Pozsonyi út – Zsolnai út kereszteződése, hiszen a kereszteződés nehezen belátható, ennek ellenére a járművezetők nagy sebességgel közlekednek az érintett csomópontban. A kanyar kialakítása miatt gyalogátkelőhelyet nem lehet felfesteni, így a helyszínen lévő buszmegálló megközelítése is növeli a balesetveszélyt.

 


 

A szakemberek egyértelműen a körforgalom kialakítását javasolták. A terület önkormányzati képviselője személyesen járta végig a környéket: mintegy 250 háztartásban az derült ki, hogy a lakók támogatják ezt a megoldást. A beruházáshoz a város költségvetése biztosítja a szükséges forrást. A szakemberek június végéig dolgozzák ki a megvalósítás módját, és erről a lakosokat is tájékoztatják majd.

 


 

A nyár folyamán ideiglenes körforgalmat építenek a kereszteződésben. „A nyári szünet jó időszak lesz ahhoz, hogy a körforgalmat mindenki megszokja, hogy mindenki óvatosan, figyelemmel és lassan közlekedjen erre – és amennyiben beválik ez a megoldás, akkor fogunk fennmaradási engedélyt kérni, és az előírásoknak megfelelően kialakítani az állandó körforgalmat” – mondta el a terület önkormányzati képviselője, Östör Annamária.



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása