2019. augusztus 13.

Áldatlan állapotok Palotavárosban


Megkezdődtek a képviselői egyeztetések annak érdekében, hogy felszámolják az áldatlan állapotokat a Palotai út és a Kelemen Béla utca sarkán található áruháznál. Szeméthalmok, kéregetők – a terület önkormányzati képviselője tárgyalásokat kezdeményez az áruházzal.

Közvetlenül az áruház parkolója mellett négy pad szolgálná a megpihenni vágyókat az árnyas fák alatt, egy ideje azonban rendezetlen körülmények uralkodnak a területen. Palotaváros ezen része tele van eldobott italos üvegekkel, szilánkokkal, csikkekkel, műanyag palackokkal és poharakkal. A padokon idejüket töltő személyek gyakran zaklatják a lakókat, a lámpánál várakozó autósokat, kéregetnek az áruház vásárlóitól, többször meglehetősen tolakodó, agresszív módon. 

A terület május óta tartozik Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselőhöz, aki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megkezdte az egyeztetéseket a nagyáruházzal a padok felszámolása, és a helyzet rendezése érdekében.

 

A képviselő elmondta: előzőleg már egyeztetett a rendőrséggel, a közterület-felügyelőkkel és a polgárőrséggel, hogy fokozottan figyeljenek a Kelemen Béla utca melletti padokra. Lakossági jelzés alapján ugyan javult, de nem szűnt meg a probléma. A közhasználatra átadott magánterület az áruház tulajdonában van, így a takarítás kötelessége és a padok felszámolásának joga az üzlethez tartozik, ezért volt szükség a párbeszéd kezdeményezésére. A helyzet rendezése az áruház és a vásárlók érdekeit is szolgálja.

 

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ne várj 72 órát!” – Kampány az eltűnt gyermekekért


Olyan, mint a jeti, csak vízben él


Kalandozások Fejér megyében - Balinka