2019. november 8.

Ingyenes szűrővizsgálattal a prosztatarák ellen


Idén is a férfiak egészségéről szól a november: 16-án ingyenes szűrővizsgálatot tartanak, ahol a legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrését végzik el a szakorvosok. A kezdeményezés népszerűsítésébe idén is bekapcsolódott a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat.

Székesfehérvár idén is ingyenes szűrővizsgálattal segíti a férfiak egészségmegőrzését: a Család- és Nővédelmi Központban november 16-án az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrését végzik majd a szakorvosok. Emellett lehetőség lesz ingyenes vércukorszint, koleszterinszint és vérnyomásmérésre is.

 

Dr. Hermann János elmondta, a szűrési módszerek közül az urológus által végzett vizsgálat ad csak megbízható eredményt, ezért is célszerű kihasználni a szűrőnapot. A műtéti technológiák, orvosi módszerek fejlődése folyamatosan javítja a kezelési lehetőségeket, ezért is fontos, hogy minél korábban tudomást szerezzünk a meglévő betegségről. 

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapat évek óta segít a figyelemfelhívásban: közösségi oldalaikon is felhívják a férfiak figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, és a hazai mérkőzések előtt is szerveznek ezeket népszerűsítő helyszíni akciókat.

 A szűrővizsgálatokra azok jelentkezését várják, akik elmúltak 50 évesek és 2-3 éve nem jártak vizsgálaton, vagy olyan 40. életévüket betöltött lakosokat várnak, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés. A vizsgálatokat három urológus szakorvos végzi: Dr. Hermann János, Dr. Botos Árpád és Dr. Barabás Tamás. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a 06-70-380-9512-es telefonszámon lehet november 11-e és 14-e között.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A kreáció minden tevékenysége valójában romboló tevékenység…”


Ha az a tűz nem lett volna…


Kalandozások Fejér megyében - Pusztavám