2019. november 21.

A szociális ágazat dolgozóit köszöntötték - Vágvölgyi Éva kapta idén a “Pro Caritate” díjat


A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötte a város a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatok dolgozóit a Hiemer-házban. Az ünnepségen adták át a “Pro Caritate Albae Regiae” díjat, melyet idén Vágvölgyi Éva vezető családsegítő vett át.

A Szociális Munka Napja az International Federation of Social Workers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez fűződik. A szervezet 1997-ben nyilvánította november 12-ét a szociális munka napjának, amikor világszerte felhívják a figyelmet mindazok munkájára, akik a rászorulókkal, az elesettekkel, az ápolást igénylő embertársainkkal foglalkoznak.

 


 

A városi ünnepségen az ágazat dolgozóit Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, majd átadta a város elismerését, a “Pro Caritate Albae Regiae” díjat, melyet ezúttal Vágvölgyi Éva, a székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezető családsegítője vett át.

 


 

Vágvölgyi Éva, a székesfehérvári Gyermekjóléti Szolgálat indulásakor, 1998-ban kezdte meg szakmai pályafutását családgondozóként. Több mint két évtizede elkötelezetten dolgozik a fehérvári rászorulók érdekeinek érvényesítése érdekében. 2017 óta a család- és gyermekjóléti szolgálatban vezető családsegítő feladatot lát el, a kollégái munkáját segíti, támogatja. Folyamatos szakmai kíváncsiságával, kreativitásával, számtalan általa javasolt újítással járult hozzá a szervezet eredményesebb működtetéséhez. Az általa gondozott családok problémáit, nehézségeit minden esetben körültekintően méri fel, és minden lehetőséget megkeres, amivel segíteni lehet.

 


 

Az ünnepségen köszöntötték Kocsis Istvánnét is, aki az Egyesített Szociális Intézmény Rádió úti gondozási központjának szakdolgozója, és aki november 29-én, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete díjátadóján veszi majd át a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezetének elismerő oklevelét. 

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása