2019. november 26.

Jótékonysági estély és adventi futás


Január második szombatján, 2020. január 11-én a IX. Székesfehérvári Jótékonysági Estéllyel köszöntik az új esztendőt Fehérváron. A borárveréssel egybekötött esemény helyszíne idén is a MOL Aréna Sóstó lesz. Az ugyancsak hagyományos Adventi Jótékonysági Futást pedig advent első hétvégéjén, december 1-jén vasárnap délelőtt rendezik a Várkörúton.A Székesfehérvári Jótékonysági Estély résztvevői különleges eseménnyel kívánhatnak boldog új évet a város egész közösségének, ösztönözve a polgárokat az adományozásra ebben az esztendőben is: az idei kedvezményezett a Szent Kristóf Ház, valamint a Fehérvár Travel Alapítvány. A rendezvény tehát idén is jó ügyet támogat: olyan kedvezményezetti kört, akik tevékenységükkel, szakmai munkájukkal és emberségükkel egyaránt megszolgálták, hogy a támogatásgyűjtés az ő érdekükben történjen. A Szent Kristóf Ház komoly hagyományokkal rendelkezik a városban, a Fehérvár Travel Alapítvány pedig saját anyagi eszközeivel áll a fontos célok mellé.

 


 

A tervek szerint a felajánlott támogatásokat az autizmussal élőket gondozó Szent Kristóf Ház elősorban egy szállító járművet szeretne vásárolni. A Fehérvár Travel Alapítvány tervei között pedig egyebek mellett az szerepel, hogy a következő évben bővítsék a férőhelyek számát például a Szent Kristóf Házban.

A Jótékonysági Estély háziasszonya idén is Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, aki szerint a város polgárai részéről is bizalmat jelez, hogy már kilencedik alkalommal rendezhetik meg a jótékonysági akciót, amelynek vendégművésze idén a Kossuth-díjas fiatal zongoraművész, Balázs János lesz.

 


 

Ugyancsak sok éves hagyomány az adventi jótékonysági futás, melyet idén is az ARAK rendez. Bár a klub elsősorban adományokból, támogatásokból él, mégis minden évben fontosnak tartják, hogy a jótékonysági futás idején összegyűlt adományokat „kikerekítsék”, és lehetőségeik szerint anyagilag is hozzájáruljanak a kitűzött célokhoz.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mivel etessük télen a madarakat?


„A hegyek: a látható Isten…”


Civil Advent