2020. január 13.

Társasági évindító és jótékonysági esemény – szombaton tartották a Székesfehérvári Jótékonysági Esté


Szombaton este rendezték meg – immár kilencedik alkalommal – a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt. Az estély bevételét és az Adventi Futáson befolyt adományt a város önkormányzata a Szent Kristóf Ház, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért szervezet támogatására ajánlja fel.

Székesfehérváron kilencedik alkalommal rendezték meg az újévköszöntő Jótékonysági Estélyt, amellyel a város nevelési-oktatási, egészségügyi, illetve szociális intézményeit támogatják. Az idei rendezvény teljes bevételét - az Adventi Futás felajánlásaival együtt - a Szent Kristóf Ház, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért szervezet támogatására ajánlja fel a város.

 


 

A Fehérvár Travel alapító ügyvezetője, Ribi Péter elmondta: 12 esztendővel ezelőtt a rendszeres jótékonysági támogatások célja vezérelte a szervezet létrehozását. Az Alapítvány elnöke, Igari Antal azt a mottót idézte, ami tevékenységüket a kezdetektől jellemzi: „Lemondani a feleslegről, amikor másoknak a szükséges hiányzik, nem jótett, hanem kötelesség.” Az alapítvány által támogatott Szent Kristóf Házban szükség van a befogadóhely bővítésére, és az autista klub is fejlődik: többek között ez is az előttük álló időszak megoldandó feladatai közé tartozik.

 

Magyar László, a Szent Kristóf Ház intézményvezetője arról beszélt, hogy a sugárzó emberi hozzáállás és támogató szeretet szólítja meg leginkább a perifériára szorult embereket, és a közös találkozások viszik előre a közösséget. A Ház tíz éve alakult az Egyházmegyei Karitász segítségével, és „különleges képességgel rendelkező fiatalokat” segít. A támogatást az intézmény fejlesztésére, illetve egy speciális, kerekesszékes szállítóautó beszerzésére szeretnék fordítani.

 


 

Az estély Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész fellépésével folytatódott: a nyitányban az újévet idéző Strauss A denevér című operettjéből adták elő a Kacagó áriát és egy Cziffra György-átiratot.

 


 

A vacsora után került sor a borárverésre, Miklós Csabi borász vezetésével: a bál kezdetéig összegyűlt több millió forintot a borárverés licitjei 6.770.000 forinttal egészítették ki.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez egy örök szerelem…”


„Holott náddal ringat, holott csobogással…”


„A világ működéséről és működtetéséről szóló közös tudás…”