2020. január 24.

Ausztrália – Székesfehérvár is segít


Elfogadta Székesfehérvár közgyűlése a polgármester javaslatát: a város 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, amelyen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester először Facebook-oldalán tette közzé azt a kezdeményezést, hogy a város támogassa Ausztráliát az erdőtüzek megfékezésében, a károk enyhítésében. Székesfehérvár közgyűlése pénteken elfogadta a javaslatot: az önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel az ausztrál államnak vagy egy általa megjelölt szervezetnek a canberrai magyar nagykövetséggel történt egyeztetés alapján.




„Tisztában vagyunk vele, hogy a probléma nagyságrendje messze túlmutat a felajánlásunk méretén, és azzal is, hogy Ausztrália gazdag és önállóan cselekedni képes nemzet. Azonban a probléma nagysága nem indok a tétlenségre, hiszen amíg egy földi légkörben, ökoszisztémában élünk, addig a probléma nem egy nemzetállamé, hanem mindannyiunké, éljünk a világ bármely pontján. (…) Tegyünk közösen az ausztrál tüzek megfékezéséért, a károk enyhítéséért, cselekvéssel mutassunk példát gyermekeinknek és a világnak is!” – mondta el a pénteki közgyűlésen a javaslattal kapcsolatban Székesfehérvár polgármestere.



 

A képviselőtestület egy alszámla nyitásáról is döntött – ezen keresztül a fehérváriak is tudják segíteni az önkormányzat által megjelölt célt. Amint a technikai előkészítés megtörténik, a számlaszámot nyilvánosságra hozzák.


(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása