2020. január 31.

„A betegségeket jobb megelőzni, mint gyógyítani”


A prevenció legfontosabb kérdéseiről lesz szó a Székesfehérváron, pénteken kezdődött két napos orvoskonferencián. A szakmai fórum előadásai az orvostudomány, a dietetika és táplálkozástudomány, valamint a mozgásterápia kínálta megközelítésekre épülnek.

„A betegségeket jobb megelőzni, mint gyógyítani” – ezzel az Erasmusnak tulajdonított mondással hívták újabb szakmai szimpóziumra az alapellátás és a szakellátás dolgozóit a Fehérvári Orvosnapok szervezői. 2020-ban a prevenció köré építették a konferencia tematikáját: az összetett népegészségügyi feladat mind a négy stratégiai szintje megjelenik a gyakorlatközpontú előadásokban – az orvostudomány, a dietetika és táplálkozástudomány, valamint a mozgásterápia szakembereinek a közreműködésével.



 

A prevenció nagyon aktuális kérdése az ellátórendszernek – hangsúlyozta a Szent György Kórház főigazgatója. Mint azt Dr. Csernavölgyi István hozzátette: a legfontosabb, hogy a konferencián a szakemberek és a szakmához közel állók őszintén fogalmaznak meg gondolatokat, és keresnek megoldásokat a problémafelvetésekre. A felgyorsult prevenció területén újra kell gondolni az ellátórendszer egészét, szakmai és törvényi szinten is – tette hozzá az intézményvezető. 



 

A kongresszusra idén 280 regisztráció érkezett: orvosok, ápolók, dietetikusok és gyógytornász kollégák vesznek részt a szakmai fórumon. A hat szekcióülés előadásai között a genetikai tanácsadás, a prevenciónak a családorvoslás-, a nőgyógyászat, illetve az újszülöttgyógyászat lehetőségei, a vakcináció, a csípőizületi szűrések vagy a csontritkulás megelőzése, a szívelégtelenség és a gasztroenterológiai betegségek megelőzése is szerepeltek. 

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása