2020. február 5.

Fákat döntött ki, épületek tetejét rongálta meg a szél


Megyeszerte több mint hetven helyszínen dolgoztak a tűzoltók kedden délután, a vihar okozta balesetveszélyes helyzetek megszüntetésén. A beavatkozások nagy részénél az utakra dőlt, és a földből félig kifordult, épületeket veszélyeztető fákat, leszakadt ágakat távolítottak el a lánglovagok.

Tácon és Válon az általános iskola, Bicskén a művelődési ház tetőszerkezetének lemezfedését bontotta meg a szél. Polgárdiban az idősek otthona tetején igazították meg a meglazult cserepeket a város önkormányzati tűzoltói.



 

Bodajkon a vihar egy társasház tetőszerkezetét nyolc négyzetméteren gerendástól tépte le, ami egy parkoló személygépkocsira zuhant. A helyi önkéntes és a móri önkormányzati tűzoltók a padlástérnél a meglazult tetődarabokat szedték le.



 

Csákvár és Zámoly között egy pótkocsis kisteherautót borított fel az orkán. A jármű pótkocsija leszakadt, és a szántóföldön az oldalára dőlt. A kisteherautó az úton keresztbe fordult és szintén az oldalára borult. A székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók a kisteherautó ponyváját lebontották, majd a pályaszer csörlőjével kerekeire állították a járművet.



 

Az M7-es autópályán is megdöntötte egy kisteherautó pótkocsiját menet közben a szél – a pótkocsit a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos egysége és a váli önkormányzati tűzoltók csörlőzték vissza a kerekeire.  Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

 

(forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása