2020. február 11.

Fejér megye déli részére csapott le a szélvihar


Tetőket rongált meg, fákat csavart ki az orkán erejű szél hétfőn Fejér megye déli részén. A viharkárok miatt harminc tűzoltói beavatkozás történt a megyében.


 

Sárbogárdon egy könnyűszerkezetes garázs lemezfedését tépte le a szél, a meglazult részeket a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók távolították el. Tácon a szomszédos melléképületre borult rá egy kukoricatároló fagóré, amelyet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldaraboltak.

 


 

Az M7-es autópálya velencei szakszán egy üzemanyagtöltő állomás reklámtáblájának lemezburkolatát szakította fel a vihar. A húsz méter magasan lógó lemezdarabot a létraszerről távolították el a megyeszékhely tűzoltói.

 


 

A 62-es főúton két baleset is történt. Szabadegyházánál egy teherautó rakomány nélküli pótkocsiját borította rá a szél a szalagkorlátra. A dunaújvárosi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a ponyvát visszabontották, majd daru csörlőjével húzták kerekeire a pótkocsit. A seregélyesi elkerülőn pedig az árokba sodródott és oldalára borult egy vasöntvényeket szállító teherautó.

 

(forrás és fotók: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

May Károly…


„Már csak a nagymama buktája hiányzik…”


További vizsgálatok szükségesek a Balatoni úti töltésnél