2020. február 11.

Ma van a Betegek világnapja – mise lesz a Szent Imre templomban


Betegek világnapját 1993 óta tartják február 11-én, II. János Pál pápa kezdeményezésére. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését." Székesfehérváron a Szent Imre templomban szolgáltatják ki ma délután a betegek kenetének szentségét.

1993-tól II. János Pál kezdeményezésére február 11-e a Betegek Világnapja annak emlékére, hogy Lourdes-ban 1858. február 11-én jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt.

 


 

Lourdes-ban a zarándokok száma évente több mint félmillió és a jelenéstől eltelt időszakban történt, természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető.

 

A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.” Ezen a napon kérik a „Betegek gyógyítóját”, hogy testi és lelki bajainkból a kegyelem kiemeljen és segítsen. A beteg hívek mellett megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.

 


 

A „kereszthordozás tanúságtétele” elnevezésű esemény a székesfehérvári egyházmegye kiemelt eseménye: február 11-én, kedden 17 órától Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre templomban koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét.

 

(fotók: szfvar.katolikus.hu, magyarkurir.hu, szekesfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

May Károly…


„Már csak a nagymama buktája hiányzik…”


További vizsgálatok szükségesek a Balatoni úti töltésnél