2020. február 12.

Fehérvár költségvetésével ismerkedett a Szenátus


A Fehérvári Szenátus testülete előtt is ismertette a város 2020-as költségvetésének tervezetét dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az előterjesztést pénteken tárgyalja a közgyűlés.

A Városházán ülésezett a Fehérvári Szenátus – az ülésen a testület tagjai a város a 2020. évi benyújtott költségvetésének prioritásairól kaptak tájékoztatást a város polgármesterétől. A fórumon elhangzott, hogy rendelet több hónapos előkészítése a várható helyi adóbevételekre, az állami finanszírozásra és a város előtt álló feladatokra, lehetőségekre figyelve zajlott: a 25,8 milliárd forint saját bevételből kiemelkedik a 20,1 milliárd forint iparűzési adó. Az önkormányzat 2020-ra tervezett összbevétele 67, 4 milliárd forint.

 


 

Magas arányban fordít összegeket a költségvetés fejlesztésre és működtetésre: utóbbira 31 milliárd forintot terveztek, míg fejlesztésekre, felújításokra közel 33 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

A jövőbeli befektetések kapcsán szóba kerültek egyebek közt a közösségi közlekedés fejlesztésére vonatkozó elképzelések, a Malom és a Pelikán udvar körüli kulturális fejlesztések, egy állandó művészeti galéria létrehozása, valamint napelempark és újabb térfigyelő kamerák telepítésének témaköre is. Felmerültek olyan finanszírozási kérdések is, amelyek a térségi szolgáltatásokkal kapcsolatosan tűznek ki feladatokat a város számára.

 


 

Az iparűzési adóval kapcsolatban elhangzott: közel ötven százalékát a város tíz legnagyobb vállalata fizeti. Az előző évek ütemezéséhez képest a növekedésben lassulás várható a nagy cégek jelzései alapján - ha mégis növekedés lesz tapasztalható, az a város számára plusz forrást jelent majd.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

May Károly…


„Már csak a nagymama buktája hiányzik…”


További vizsgálatok szükségesek a Balatoni úti töltésnél