2020. március 26.

A legfrissebb történések járvány-ügyben


Székesfehérvár polgármestere a vészhelyzet elrendelése óta folyamatosan tájékoztatja a város lakóit a koronavírus elleni védekezés, a járvány megelőzése kapcsán tett intézkedésekről. Jöjjenek a legutóbbi információk.

A korábban megrendelt százezer maszk megérkezett Székesfehérvárra. A járvány elleni felelős védekezést segítve egy héten belül – egy tájékoztató levéllel együtt – minden fehérvári háztartásba két darab maszkot juttatnak el. A maszkok csomagolása egy nagy belső légterű, a város által fertőtlenített helyiségben, a stadionban történik. A csomagolás megkezdődött, a maszkokat a városrészek önkormányzati képviselői, körzetfelelősei és önkéntesek közreműködésével, borítékban juttatják el mindenkinek, a postaládába bedobva - a borítékok nem névre szólóak, de önkormányzati pecséttel ellátottak. - A Szent György Kórház laborjának újabb ötszáz maszkot vittek, és háromszáz darab maszkot kapott a Viktória Rehabilitációs Központ is.

 


 

Az önkormányzat folyamatosan biztosítja a hajléktalanok ellátását - számukra a hideg időjárásra tekintettel a teajáratot is működtetik. A bentlakásos helyeken ki- és bejárási tilalom van érvényben - éppen ezért, ha valaki az utcán hajléktalant lát, jelezze a 06-20-957-94-10-es mobilszámon.

Megváltozott a házi gyermekorvosi rendelések beosztása. A 65 év feletti házi gyermekorvosok a saját rendelési idejükben telefonon elérhetőek, így tudnak e-receptet felírni, tanácsot adni, és szükség esetén a beteg gyerekeket továbbirányítani. A betegek minden esetben először a saját gyermekorvosukat hívják telefonon. Ők tudnak tájékoztatást adni arról is, hogy helyettesüket melyik rendelőben kereshetik fel a betegek.

A háziorvosi, házi gyermekorvosi praxisok és ügyeletek személyes betegellátó kapacitását összevonva akut betegellátó központokat jelölnek ki. A jövőben a járási tisztifőorvos gondoskodik az akut betegellátási központokban az ellátást teljesítők beosztásáról. A személyi feltételeket az adott járásban dolgozó felnőtt és gyermek háziorvosok, valamint a felnőtt és gyermek háziorvosi ügyelet munkatársai együttesen biztosítják, amennyiben életkoruk vagy esetleges krónikus betegségük miatt a személyes találkozáson alapuló betegellátás alól felmentést nem kaptak. Mindez azonban nem változtat azon az alapvető eljárási renden, hogy a betegek telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal, különösen légúti panaszok esetén.

A fogszabályozó szakrendelések a Szekfű Gyula utcai rendelőben csak sürgősségi ellátást biztosítanak, hétfőn és csütörtökön délelőtt 8 órától 10 óráig. Sürgősségi ellátás kizárólag deformált, sérült, elmozdult fogszabályozó készülék által okozott fájdalmas fog vagy lágyrész esetén nyújtható.

 


 

Folyamatosan érkeznek a hívások a hetven év felettieknek indított telefonos ügyfélszolgálatra. Eddig már háromszázhárman kértek segítséget, meleg ebédet pedig igény szerint hatvan személynek szállítanak ki. Az ügyfélszolgálat már két mobilszámon is elérhető:

06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015.

E-mail: idosellatas@szekesfehervar.hu.

 

Önkéntesnek már kétszázhatvanhét fő jelentkezett - a jelentkezéseket továbbra is várják

az onkentes@szekesfehervar.hu címen.

 

Az önkormányzat adományszámláján 47.400.000 forint van. Az adományokat továbbra is várják a járványügyi védekezés céljaira, a 12023008-00153647-06700001 számlaszámra. A közlemény rovatba azt kell írni: KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS.

Jövő hétfőtől a tovább csökkent forgalom miatt a szombati napokra érvényes menetrend lép életbe a helyi közösségi közlekedésben.
A városvezetés folyamatosan kap információt arról, hogy van-e Székesfehérváron koronavírusos beteg - a fertőzéssel érintett székesfehérvári személyről eddig nem érkezett hivatalos tájékoztatás. A városban jelenleg huszonöten vannak kötelező hatósági házi karanténban. Ugyanakkor az országos tisztifőorvos már napokkal ezelőtt arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy az ország minden területén – így bizonyára Fehérváron is – jelen van a vírus. Nagyon fontos tehát betartani a legfontosabb megelőzési szabályt: aki teheti, maradjon otthon.LEGFRISSEBB VIDEÓK

Megszűnt a rendkívüli ítélkezési szünet a bíróságokon


Kalandozások Fejér megyében - Zámoly


„Amíg egy szobor el nem készül, addig érdekes…”