2020. május 14.

Több ezer maszkot és köpenyt készítettek a kórháznak


Több ezer maszkot készítettek az Árpád Szakképzőiskola ruhaipari szakoktatói az érettségire a diákoknak és a pedagógusoknak. Ezen felül anorákokat, sapkákat, teljes alá öltözetet készítenek a kórház számára. A gyártást március közepén kezdték el.

Több mint 12 ezer maszkot, 1600 köpenyt, 200 sapkát, valamint az infektológiai osztály minden dolgozójának két garnitúra aláöltözetet varrt és adott át a Szakképzési Centrum, amelyet az Árpád Szakközépiskola ruhaipari szakoktatói készítettek, önkéntesek és a Macher Zrt. segítségével. 

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: március közepén kezdődött a varrás és még mindig gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél több maszk és köpeny kerüljön a kórházhoz. „Az Infektológiai Osztály iránymutatásával készültek a felszerelések, amiket nemcsak a fertőzött betegek számára adtak át, hogy a továbbfertőzést megakadályozzák, hanem az osztály dolgozói is kaptak. Jelenleg összesen tizenöten varrnak, az oktatók mellett több régi diák, önkéntes, illetve kisgyermekes szakoktató is beszállt a kezdeményezésbe - ők otthon dolgoznak” - tette hozzá Kulcsár Szilvia. 

A főigazgató fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, amit véleménye szerint pedagógusként példamutatással lehet átadni a fiataloknak annak érdekében, hogy a későbbiekben, felnőttként már ne csak járványhelyzetben, hanem a hétköznapokban is észrevegyék azokat a lehetőségeket, ahol segíteni tudnak.


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Népművészet online


„Lépcső közé szorult világ…”


„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”