2020. május 18.

30 éve szabadon


A kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek három évtizeddel ezelőtti antikommunista forradalmára emlékezve, „30 éve szabadon” címmel szervez kiállítást A Szabadművelődés Háza. A május 20-án, szerdán 15 órakor kezdődő megnyitót a járványhelyzetre való tekintettel online közvetítik.

Harminc év telt el azóta, hogy a Szovjetunió egykori érdekszférájába tartozó kelet-közép-európai államokban sorra összedőlt a kommunista berendezkedés: leomlott a berlini fal, a lengyelek mintegy négy évtized kommunizmusban töltött idő után részben szabad választáson megválasztották az első szerződéses szejmet, valamint Magyarországon is bekövetkezett a rendszerváltás, megalakult a Magyar Köztársaság.

 


 

Az 1989-90-es eseményekre, azaz a kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek 30 évvel ezelőtti antikommunista forradalmára emlékezik A Szabadművelődés Háza új kiállítása. A „30 éve szabadon” című kiállítást május 20-án, szerdán 15 órakor Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze nyitja meg. A koronavírus miatti járványhelyzetre való tekintettel a kiállításmegnyitót online közvetítik a kulturális intézmény közösségi oldalán.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: terrorhaza.hu, 30eveszabadon.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Népművészet online


„Lépcső közé szorult világ…”


„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”