2020. május 22.

Megnyílnak a katolikus és evangélikus templomok


Hétvégén kinyitják kapuikat a fehérvári katolikus és evangélikus templomok. A székesfehérvári református egyház közösségi alkalmai azonban továbbra is szünetelnek.

Folytatódik a járványügyi rendelkezések országos enyhítése, így lehetőség nyílik arra, hogy a város templomai kinyissák kapuikat a hívek előtt. Május 23-tól, szombattól a székesfehérvári egyházmegyében is engedélyezte a megyés püspök a vasár- és ünnepnapi (valamint a múlt heti rendelkezés alapján a hétköznapi) szentmisék hívek részvételével való templomi bemutatását. A nagyobb egészségügyi biztonság érdekében a vasárnapi szentmisék csendes misék lesznek, és ahol erre lehetőség van, engedélyezik a templomhoz kapcsolódó szabadtéren a szentmisék megtartását. 

A Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség templomaiban az istentiszteleteket továbbra is online módon tartják, míg erre vonatkozóan más rendelkezés nem születik. A templomaikat azonban megnyitják azok előtt, akik – felmérve a helyzetet – mégis szeretnének az istentiszteleteken részt venni az egészségügyi előírások betartása mellett.

 A székesfehérvári reformátusoknál továbbra is érvényben vannak a rendkívüli intézkedések, így az egyházi közösségi alkalmak továbbra is szünetelnek. Május 28-án az országos felmérés eredményének ismeretében fognak döntést hozni a templomnyitásról. Addig is minden nap jelentkeznek a „Napi Útravalóval”, és folytatják az online istentiszteleteket és bejelentkezéseket.

 

(forrás: okkfehervar.hu)
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?