2017. február 7.

Közönségdíjas az e-Series!


A közép-európai régió legjelentősebb jazz-tehetségbörzéjén aratott sikert a fehérvári kötődésű zenekar. Vörös Janka és az e-Series a közönségdíjat zsebelte be a találkozón.

A Jazz Showcase a Müpa (Művészetek Palotája) tehetséges jazzelőadókat felfedező programsorozata. 2017-ben immár tizedik alkalommal rendezték meg, amely műfajában a közép-európai régió legjelentősebb tehetségbörzéjévé vált az elmúlt években. Vörös Janka és az e-Series is meghívást kapott idén a megmérettetésre, az énekesnő közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt a rajongókkal: közönségdíjasok lettek! Mi pedig gyorsan fel is hívtuk telefonon.

 

- A nyolcezer.hu szerkesztősége nevében gratulálok nektek! Azt hiszem, minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Jazz Showcase ország-világ előtt új ajtókat nyithat meg előttetek.

 

Köszönjük szépen! Igen, ez egy páratlan rendezvény, és Magyarországon az egyik legnívósabbnak számít már évek óta. A Müpa szívén viseli a fiatal tehetségek, a jazzelőadó művészek sorsát. Ez egy meghíváson alapuló verseny, amelynek zsűrijében külföldi és magyar szakemberek is vannak, ők pontozzák a meghívott kilenc produkciót. Három napon át tartott, a koncertek délután kezdődtek, minden nap három zenekar lépett színpadra. A Jazz Showcase ingyenes rendezvény, amire bárki ellátogathatott, a zsűrin túl a közönség is tudott szavazni. Így tulajdonképpen két fő díjazottja volt a versenynek, a zsűri díját Ludányi Tomiék, a közönségdíjat pedig mi hoztunk el. Rengeteg jazz újságíró, kritikus, koncertszervező, klub tulajdonos és fesztiválszervező volt itt az ország minden tájáról. A Müpa is így hirdeti: Európa legnagyobb tehetségbörzéje.

 

- Milyen visszajelzéseket kaptatok a koncert után?

 

Nagyon bízunk benne, hogy azokkal, akik tegnap megkerestek minket a koncert után - szervezők és kritikusok egyaránt - a közeljövőben elkezdhetünk dolgozni. Úgy tűnik, beindulhat valami és reméljük, sok koncertünk lesz más-más helyeken. Most egy olyan közönség is megismert minket, aki eddig nem hallott minket játszani. Különböző stílusú zenekarok léptek színpadra a három nap alatt, az e-Series pedig egy másfajta műfajt képvisel. Mert popnak túl jazz, jazznek pedig túl pop, amit játszunk és szerintem a közönség pont emiatt értékelte, mert tudtunk mutatni valami újat.



 

Az e-Series 2013-ban alakult az ország kiemelkedő fiatal fusion zenészeiből. 2014-ben jelent meg első albumuk, az Introduction. Zenéjüket a jazzalapokra épülő modern hangzás határozza meg. A szokványos és meghökkentő stílusjegyek vegyítésével különleges hatást érnek el. Céljuk a műfaji korlátok ledöntése. A zenekar tagjai: Vörös Janka (ének), Mits Marci (szaxofon), Fövenyi Máté (gitár, sampling), Bögöthy Ádám (bőgő), Szabó Dániel Ferenc (dob). Mindannyian fehérvári kötődésűek, van, aki itt tanít, aki épp Fehérváron él, netán itt nőtt fel.

 

Leffelholcz Marietta






LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása