2017. május 10.

Nagykorú lett a Kortárs Művészeti Fesztivál


Idén immár 18. alkalommal szervezik meg május 12-20. között a népszerű programsorozatot Fehérváron. Képzőművészeti kiállítások, zenei, színházi, irodalmi és filmes események szerepelnek a kínálatban. A programok döntő többsége ingyenes, mindössze néhány esetében kell belépődíjat fizetni.

22 helyszín, 38 féle program, 55 produkció, közel kétszáz művész és alkotó – a 2017-es művészeti programsorozat számokban. A rendezvénysorozat május 12-én, pénteken 18 órakor a Hiátus című, Garami Richárd intermédia-művész életművéből válogatott kiállítás megnyitójával kezdődik a Pelikán Galériában, ám valójában egy ideje már benne járunk, hiszen az elmúlt héten megnyílt a fesztiválhoz tartozó első kiállítás: az Öreghegyi Közösségi Házban George Kégl festményei láthatóak.



 

Az irodalmi programok között kötetbemutatót, slampoetryt találhatunk, a színházi előadások pedig nem csak kamara-előadásokra szorítkoznak, hiszen a Vörösmarty Színház nagyszínpadán a Forte Társulat A te országod című produkcióját is láthatja a közönség; az alkotásért Horváth Csaba a legjobb rendező díját vehette át a tavalyi POSZT-on. Premier is lesz a Kortárson: Hubay Miklós Római karnevál című darabját a Szabad Színház mutatja be, Magony Imre rendezésében.



 

A Kortárs Művészeti Fesztivál legnépszerűbb, minden évben sokak által várt eseménye a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat elfoglaló összművészeti piknik, a Jam-Bory-Vár – ez zárja a 18. Kortárs Művészeti Fesztivált május 20-án, szombaton 15 órától. Az idei zenei felhozatal szokatlanul erős: koncertet ad a Mörk, valamint Lajkó Félix és az Óperentzia is.

 

(forrás: okkfehervar.hu fotó: kortarsfesztival.hu, vorosmartyszinhaz.hu)



 



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása