2018. február 12.

Ingyenes tárlatvezetések


Folytatódnak a Szent István Király Múzeum ingyenes tárlatvezetései. Csütörtökön délután a Schaár Erzsébet-kiállításon Izinger Katalin és Szűcs Erzsébet művészettörténészek várják a látogatókat a Deák Képtárban, míg szombaton a Csók István Képtárban Párkányi Raab Péter, a kiállító szobrászművész és Tóth Norbert kurátor mutatják be az alkotásokat.


 

Február 15-én, csütörtökön 17 órától a Schaár Erzsébet-kiállításban tartanak tárlatvezetést Izinger Katalin és Szűcs Erzsébet művészettörténészek, a kiállítás rendezői. A 110 éve született szobrászművész egész életpályáját felölelő Művek az emeletről című válogatása különleges szépségű és megoldású alkotásokat kínál: a félszáz mű között az ólom, a fa, a bronz, az üveg és a műanyag egyaránt megtalálható a 10 cm-es műalkotástól a kiállítóterem-méretű munkák között. A Deák Gyűjteménybe látogatókat csütörtökön a szervezők rossz idő esetén forró teával várják.

 


 

Folytatódnak a tárlatvezetések a HANYATtLÓ – SZÁRNYALÓ című kiállításon is: február 17-én, szombaton 17 órakor a Csók István Képtárban Párkányi Raab Péter szobrászművész és Tóth Norbert, a kiállítás kurátorának tolmácsolásában ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kiállítás anyagával, és magával a művésszel. A látogatók 16 szobrot, 12 grafikát, a szobrászati munkákhoz készült virtuóz ceruzarajzot és 22 nagyméretű fotót láthatnak a kiállításon.

 

Mindkét tárlatvezetés ingyenes.



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása