2018. február 12.

Magyar Széppróza Napja – Székesfehérváron is


A Magyar Írószövetség kezdeményezésére február 18-án, Jókai Mór születésnapján első ízben rendezik meg Kárpát-medence-szerte a magyar próza napját. A Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Vörösmarty Társaság is több rendezvényt szervez a jeles alkalom tiszteletére.

Az Írók a könyvtárban című országos programsorozat részeként a Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérváron és Dunaújvárosban szervezi a programokat. Városunkba Spiró Györgyöt hívták meg, aki számos irodalmi díjban részesült. Az íróval Czinki Ferenc beszélget majd a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében február 13-án 18 órakor. 

Természetesen Jókai Mórról sem feledkeznek meg, aki a könyvtár számára különös jelentőséggel bír, hiszen a megyei könyvtár jogelődjének Jókai Mór 50 éves írói jubileumához kapcsolódott. Jókai Mórra emlékezve számos kísérőprogrammal jelentkeznek a szervezők. A programok listája megtalálható a www.vmk.hu honlapon. 

A Vörösmarty Társaság könyvbemutatókra és szépirodalmi előadásokra, összeállításokra invitálja a közönséget a Magyar Széppróza Napja alkalmából. Február 12-én, hétfőn 18 órakor a Királykút Emlékházban kezdődik a programsorozat, Bauer Barbara Porlik, mint a szikla című legújabb regényének bemutatójával. A hét folyamán Nehrer György 38 pillanat című, karcolatokat és novellákat tartalmazó kötetét, Heiter Tamás készülő regényét, Petőcz András regénytrilógiájának harmadik, AYSA című részét és Száraz Pál új könyveit is megismerhetjük.

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”