2018. április 11.

Művészeti Egyetemek Találkozója - nyilvános programok a Vörösmarty Színházban


A Vörösmarty Színházban rendezik hétvégén a Művészeti Egyetemek Találkozóját. 26 nyilvános programot hirdetnek, amelyre regisztrálhatnak az érdeklődők: lesz egyebek mellett kiállítás, találkozási lehetőség művésztanárokkal és fiatal hallgatókkal, koncertek és interaktív foglalkozások. A pályaválasztás előtt álló fiataloknak a művészeti egyetemek hallgatói tanácsadást is szerveznek.

Péntek délutántól vasárnapig 26, az érdeklődők számára is nyilvános művészeti eseményre kerül sor a Vörösmarty Színházban a Művészeti Egyetemek Találkozójának keretében. A fesztivál nyitórendezvénye pénteken 15 órakor a Galériában rendezett kiállítás megnyitója lesz: a MOME, az MKE és a PTE grafikus, építész, fotós, textiltervező, festő, látványtervező és intermédia szakos hallgatóinak alkotásait mutatják be.

 

A pályaválasztás előtt álló fiatalokat szólítja meg a MOME, az MKE, a PTE, az SZFE, az LFZE vagy az MTE: a színház Kávézójában pénteken délután és szombaton délelőtt alkalom nyílik a találkozásra és beszélgetésre olyan fiatalokkal, akik ezeken az egyetemeken tanulnak.

 Pénteken délután Magyarósi Éva animációs rendezővel és képzőművésszel találkozhatnak az érdeklődők a VIP-teremben. A Magyar Táncművészeti Egyetem képzéséről pedig pénteken 13 órától kapnak ízelítőt az érdeklődők a nagyszínpadon. Szintén a nagyszínpad ad helyet egyebek mellett a szombat délelőtti mozgástréningnek, majd a drámajáték foglalkozásnak is, és vasárnap 15 órakor itt rendezik a fesztiválzáró műsort. Előadást és foglalkozásokat tartanak a Kozák András Stúdióban, a MET Színpadon, a Kávézóban, és több koncert is várja a zenerajongókat.

 

Az alagsori próbateremben filmklubot hirdetnek, ahol például a Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves dokumentumfilm-rendező művész osztálya mutatkozik be pénteken, szombaton pedig a MOME animációs filmjeit lehet megnézni – természetesen az alkotókkal is lehetőség lesz majd beszélgetni. Az aulában képzőművészeti workshopokat és elektronikai bütyköldét szerveznek az alkotó kedvűeknek.

 

Az előadásokról és a meghirdetett programokról a Vörösmarty Színház Facebook-oldalán lehet részletesen tájékozódni. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: a jegyigényeket a szervezők a met@vorosmartyszinhaz.hu címre várják, feltüntetve a nevet és a telefonszámot.


(forrás: okkfehervar.hu) LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben