2018. április 16.

Összművészeti bemutatóval és díjátadóval zárult a MET


Díjátadóval és a művészeti egyetemek hallgatói által összeállított és rendezett műsorral ért véget a MET vasárnap a Vörösmarty Színházban. A Művészeti Egyetemek Találkozóját jövőre újra megrendezik Székesfehérváron.

A háromnapos fesztiválon 26 nyilvános művészeti programon vehettek részt az érdeklődők: a filmklubok, workshopok, koncertek és interaktív foglalkozások mellett a rendezvény találkozási lehetőséget nyújtott a művésztanárokkal és fiatal hallgatókkal, ezenkívül pályaválasztási tanácsadást is tartottak a művészeti egyetemek iránt érdeklődőknek. 

A résztvevők és a szervezők egyaránt sikeresnek értékelték a Művészeti Egyetemek Találkozóját a vasárnapi záróeseményen, a Vörösmarty Színházban. A MET-nek folytatása is lesz: az idei, hagyományteremtő alkalom után jövőre ismét várja Székesfehérvár a művészeti egyetemek hallgatóit - jelentette be a város polgármestere, aki először adta át a Pelikán-díjat, amelyet erre az alkalomra alapított Székesfehérvár önkormányzata. A szakmai elismerést Nagy Péter István, a Színház és Filmművészeti Egyetem koreográfus-rendező hallgatója vehette át. 

A díjátadókat követően egy performance-t láthatott a közönség. A találkozót lezáró előadáson táncos, színész, rendező, festőművész, operatőr, látványtervező és zenész közösen dolgozott - az összművészeti munka eredményét a fiatalok vasárnap délután mutatták be a színpadon.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mit olvasnak a legtöbben?


Amikor fogyatkozó szuper-vér-farkashold volt az égen


„Negyven napig nevetek, S fársángolok véletek…”