2018. június 1.

„Aki itt van, itt van”


Garami Richárd Emlékest lesz június 2-án, szombaton A Szabadművelődés Házában. A programmal a 2016 áprilisában tragikusan fiatalon, mindössze 40 évesen elhunyt fotográfusra és képzőművészre emlékeznek.


 

Garami Richárd munkája sokoldalú és szerteágazó volt: azon művészek közé tartozott, akik szívesen kísérleteznek és alkotnak különböző anyagokkal és felületeken, a legváltozatosabb művészeti ágakban. Ricsi a halála előtti években már Budapesten lakott, de nem szűnt meg fehérvári maradni, mindvégig ezer szállal kötődött szülővárosához.

 


 

Június 2-án, szombaton 19 órakor kiállítás-megnyitóval kezdődik a program „Lopomány” címmel. Ricsi művészetében a műtárgy, talált és személyes tárgy fogalma gyakran összekapcsolódott, így ezen a kiállításon olyan (mű)tárgyakat tárnak a látogatók elé, amiket ő ajándékozott barátainak, ismerőseinek, művésztársainak. A kiállítás június 22-ig látogatható.

 

Az est további programja:

 

20.00 EMLÉKEZÉS: „Egy szenvedély margójára” (P.J.)

A Szabad Színház eseménye a Vidámparki tónál, gyertyagyújtás

 

20.30 PERFORMANSZ: „Életemre gondolok mint halálomra az elkövetkezőkre”

Egy eddig meg nem valósult performansz Garami Richárd leírása alapján.

Előadja: Kovács István performer, képzőművész

 

21.00-22.00 KONCERT: Psycho Mutants-koncert

A Psycho Mutants 2009 óta aktívan jelen van Nyugat-Európában is, és a többnyire nagy sikert arató külföldi fellépések mára meghozták jutalmukat. A pécsi zenekar olyan elismert bandákkal került szoros barátságba és munkakapcsolatba, mint az amerikai Firewater, avagy a francia származású Washington Dead Cats. Mindez annak köszönhető, hogy a Psycho Mutants végig a saját útját járta, nem kötöttek és kötnek kompromisszumokat. Ricsit rajongás és cimboraság fűzte a pécsi bandához.

 

(fotók: kortarsfesztival.hu, deakgyujtemeny.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása