2018. július 4.

Jövőre veled ugyanitt


A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban idén július végén várja a vígjátékok kedvelőit a Vörösmarty Színház. Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című, nagy sikerű romantikus vígjátékának mindkét részét láthatják a nézők. Az előadásokat Váradi Eszter Sára és Keller János játsszák, a rendező Hargitai Iván.



A Vörösmarty Színház tavaly nyáron költözött ki először a Pelikán udvarból a Kultúrudvarba. Az első nyár tapasztalatai, illetve a nézők véleménye alapján úgy tűnik: a helyszínváltás sikeres volt. Így az idei nyári színházi programot már teljes egészében ide tervezték: a Jövőre veled ugyanitt előadásait a Szárazréti Szabadtéri Színpadon láthatja a közönség.




A darab hősei, Doris és George az első részben egy tengerparti szállodában futnak össze először véletlenül, amiből egy 24 éven át tartó, szenvedély és mély barátság között hullámzó, különleges viszony alakul ki azzal, hogy évente egyszer visszatérnek az egyéjszakás kaland helyszínére. A nem mindennapi házasságtörő szövetségről szóló, egyszerre humoros és megható vígjáték tükröt tart emberi kapcsolataink és szerelmi életünk elé.




A vígjáték második része önállóan értelmezhető történet, ami valódi színészi virtuozitást igényel: a titokban találkozó pár ötven éves, amikor elkezdődik a cselekmény, és eljutnak majdnem 80 éves korukig. Izgalmas kérdés, hogy miért ragaszkodik egymáshoz ötven éven át ez a két ember – ez a megközelítés a groteszk hangvételt is feltételezi.

A darab első részét július 18-án és 19-én, a második részt július 20-án és 21-én játsszák. Jegyek a színház jegyirodájában, valamint online igényelhetők.



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása