2018. július 30.

Alba Regia Feszt a Belvárosban


Két világhírű zenész is fellép július 30-a és augusztus 1-je között Székesfehérváron, az Alba Regia Feszten: Federico Malaman olasz basszusgitáros és a szintén olasz Alessio Menconi egyaránt saját triójával érkezik az Alba Regia Fesztre. A koncertek ingyenesek.

Tizenkét koncertre várják a zenerajongókat a belvárosban: hat koncert lesz a Bartók Béla téren és hat a Szent István Múzeum kertjében.
A fesztivál első napján, hétfőn Little G Weevil magyar származású, az Egyesült Államokban élő bluesgitárost hallhatja, láthatja a közönség, majd a Dumbledore's Army lép fel a Bartók téri nagyszínpadon. A múzeum udvarán előbb Váczi Eszter és Gátos István, aztán a Muddy Shoes ad koncertet.
Kedden Suba Attila and the Soulfood Band, Malafede by Federico Malaman Trio, Vintage Dolls és Dresch Mihály Quartet koncerteket rendeznek. A Malafede basszusgitárosa, Federico Malaman manapság az egyik legjobb basszusgitáros a nemzetközi dzsesszéletben, és vélhetően "elhozza magával Itáliát Székesfehérvárra".
A zárónapon a Syrius Legacy, a Horváth Cintia Quintet, a Sárik Péter Trio és az Alessio Menconi Trio lép színpadra. Utóbbi névadója, a genovai származású Alessio Menconi számos olasz és francia zenei elismerést begyűjtött már karrierje során és a mainstream dzsessz egyik megkerülhetetlen szereplője.

Valamennyi koncertet teljes hosszban rögzíti a Bartók Rádió, így azok a jövőben a rádióban is hallhatók lesznek.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re