2018. szeptember 5.

III. Európai Art Mozi Nap a Barátságban


Október 14-én, vasárnap lesz a III. Európai Art Mozi Nap, melyhez idén is csatlakozott a székesfehérvári Barátság Mozi. Az esemény célja az európai filmek sokféleségének népszerűsítése, és az európai art mozik létezésének demonstrálása.

Több mint 4000 art moziterem működik a világ 36 országában. Ezek a mozik lehetőséget teremtenek a kulturális sokszínűség terjesztésére és arra is, hogy felfedezzék és támogassák a fiatal tehetségeket Európában és azon túl. A nemzetközi art mozi egyesület – CICAE - 1955-ös alapítása óta jár közben a mozik és fesztiválok kulturális sokszínűsége és a különböző országokból származó filmek forgalmazásának előmozdítása ügyében.

 

Az Európai Art Mozi Nap társszervezője az 1992-ben alapított Europa Cinemas, amely 42 ország mintegy 600 városában közel 1000 mozival, összesen két és félezer moziteremmel rendelkezik – ez az első mozihálózat, mely az európai filmekre fókuszál. 

A különleges naphoz csatlakozott hazai mozikban magyar és európai filmek lesznek láthatók, jóval a hivatalos hazai premier előtt – a fehérvári Barátság Mozi az Art-Mozi Egyesület által kiválasztott hat film mindegyikét műsorára tűzi. A magyar filmek sorában látható lesz a felújított Egri csillagok, a hazánkat idén Cannes-ban képviselő Egy nap, és persze az új magyar animációs akció-thriller, a Ruben Brandt, a gyűjtő sem hiányozhat a műsorból. Az új európai filmek közül az olasz A szent és a farkas, a skandináv krimik vonulatába tartozó dán A bűnös és a svéd-norvég Bergmann 100 című dokumentumfilm látható a válogatásban, amelyre már foglalhatók jegyek a www.baratsagmozi.hu/jegyfoglalas oldalon.

 

III. Európai Art Mozi Nap kínálata október 14-én, vasárnap:

 

10.30     Egri csillagok – magyar történelmi film, 145 perc, 1968

13.00     Bergmann 100 – svéd-norvég dokumentumfilm, 117 perc

15.15     Egy nap – magyar játékfilm, 99 perc

17.00     A bűnös – dán thriller, 85 perc

18.30     Ruben Brandt, a gyűjtő – magyar animációs akció-thriller, 96 perc

20.30     A szent és a farkas – olasz film, 125 perc

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ismerjék meg az állatsimogató új lakóit!


„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is