2018. szeptember 6.

Quartettissimo a Károlyi kastélyban


A Károlyi József Alapítvány szeptember 28. és 30. között nyolcadik alkalommal szervezi meg a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivált. A programban számos ismert és kevésbé ismert, de a koncertszerető közönség körében népszerű zeneszerző művei csendülnek fel.

A különböző európai országokból érkező vonósnégyeseknek hagyományossá vált találkozója egyre nagyobb közönséget vonz. A program számos intézmény, például az Osztrák Kulturális Fórum, a Francia Intézet, valamint a Mécénat Musical - Société Générale Bank támogatását élvezi. Idén ismét részt vesz a Fesztiválon a Magyar Hangszerész Szövetség a vonósnégyes hangszereit bemutató kiállítással, különböző zeneiskolák pedig rövid koncerteken mutatják be diákjaikat.


Szeptember 28-án, pénteken a francia Yako Vonósnégyes Grieg, Glass és Ravel egy-egy művét játssza, szeptember 29-én, szombaton pedig az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Vonósnégyese Haydn, Selmeczi György és Beethoven műveit adja elő. A cseh Dolezal Quartet pedig Bartók, Beethoven és Smetana műveit tűzi műsorára szeptember 30-án, vasárnap.

 


 

Mint általában, ezúttal is lehetőség lesz vacsorázni az étteremben a koncertek előtti vagy utáni időszakban, valamint szobát foglalni egy különleges és egyedi zenei hétvégére.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ismerjék meg az állatsimogató új lakóit!


„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is