2018. október 9.

Prokofjevvel indult a PartiTúra


Elkezdődött a PartiTúra ifjúsági hangversenysorozat új évada a Vörösmarty Színházban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Dubóczky Gergely vezényletével Rómeó és Júlia történetét mutatta be a gyerekeknek, hét tánctételt játszva Prokofjev szvitjeiből.„Régi legenda egy tiltott szerelemről - ahogy Prokofjev látta” címmel kezdődött a PartiTúra ifjúsági hangversenysorozat új évada a Vörösmarty Színházban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szvit formájában játszotta Szergej Szergejevics Prokofjev legszebb dallamait.

 Ifj. Major István zenekarigazgató köszöntötte az ifjú közönséget, és Shakespeare drámájának utóéletéről beszélt a gyerekeknek. Prokofjev Rómeó és Júliája kapcsán azt is elmesélte, hogy az eredetileg balettként megírt mű zenéjét túl bonyolultnak találta a zenekar, a művész azonban hitt az alkotásában, ezért írt belőle tánctételeket.

 A koncerten a zenekar Dubóczky Gergely vezényeltével hét tételt mutatott be: megjelenítették a Montague-k és a Capuletek családját, az ébredő veronai utcákat, az álarcosbált, Tybalt halálát, majd a három utolsó tételben a szerelemesek búcsúját és tragédiáját. A háttérben a közönség a 2013-as angol-svájci-olasz filmfeldolgozásból válogatott jelenetekből kapott segítséget a történet elképzeléséhez.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re