2018. október 10.

Kiállítás nyílik Fejér megye vadászatáról a múzeumban


A vadászat Fejér megyei történetét mutatja be az a kiállítás, ami pénteken délután nyílik a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A tárlat jövő februárig várja majd a látogatókat.

A „Vadászok és vadászatok Fejér megyében - A barokktól a neobarokkig” című kiállítás a vadászat Fejér megyei történetének több korszakáról mesél, a 18. századtól a Horthy-korszakig. A tárlat segítségével megismerhetjük a megye vadászterületeit, híres – főként főúri – vadászainak életútját, a vadászat módszereit és fegyvereit, azok változásait, illetve a vadállomány alakulását. A kiállításon szép számmal lesznek vadászati eszközök és a hétköznapi életben használt, vadászati tárgyú díszítéssel bíró tárgyak is.

 A kiállítás szervezői igyekeznek elősegíteni a vadászat megértését. Szándékaik szerint a közönség maga döntheti el, hogy a vadászat sport, szakma, a természetvédelem része, az ösztönök gyarló megnyilvánulása, avagy a természetbe való hazatérése?

 

A kiállítás megnyitója október 12-én, pénteken 17 órakor kezdődik a Szent István Király Múzeum Országzászló tér 3. szám alatti épületében. A tárlat a tervek szerint 2019. február 24-ig várja majd a látogatókat.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re