2019. április 29.

Jubileumi gálaműsort adott az Alba Regia Táncegyüttes


Tánc világnapi gálával ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját az Alba Regia Táncegyüttes vasárnap a Vörösmarty Színházban. A műsorban az egyesület csaknem félezer volt és jelenlegi táncosa lépett fel.Mint minden évben, idén is gálaműsorral ünnepelte a Tánc Világnapját az Alba Regia Táncegyüttes. Az idei műsor azonban mégis egy kicsit más volt, mint az eddigiek. Közel féléves próbaidőszak előzte meg, hiszen a táncegyüttes ezzel az alkalommal ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját is. A jubileumra összehívta az együttes az elmúlt négy generáció legjobb táncosait, hogy közösen vigyék színpadra az elmúlt hét évtized legszebb koreográfiáit.

 


 

A gála nyitóképében mind a 410 táncos - a múlt, a jelen és a jövő generációi - szerepeltek, párjaikkal közösen énekeltek. A két felvonásos gála első fele az 1970-es évektől a 90-es évekig mutatta be az együttes ikonikus koreográfiáit. Botos József Zóré és ugrósát, Szatmári táncait és Változó hangulatok című munkájának Kitáncoltatás című részét, de láthatta a közönség Foltin Jolán Talalaj című lánytáncát, Gazdag Béla Székelyföldi koreográfiáját, a Török Sándor álmodta Dust és Hahn-Kakas István “Öcsi” Kalotaszegi táncait. A táncosokat a Tilinkó Zenekar kísérte.

 


 

A második felvonásban az együttes 2000-esévektől napjainkig tartó időszakának legmeghatározóbb koreográfiáit mutatták be: Majoros Róbert Skizó és Verslábak című munkáit, Gálber Attila Dödölléjét, Kulcsár Imre Rimócra kalauzolta a nézőket, míg Molnár Gábor Magyarózdra. Megelevenedett Fitos Dezső és Kocsis Enikő emlékezetes Észak felé című vajdaszentiványi koreográfiája, és bemutatták Majoros Róbert és Gőbölös Gábor legfrissebb, Ígéret hava névre keresztelt táncát, melyeket a Galiba Zenekar kísért.

 

A 70 éves jubileumi ünneplés ezzel nem ért véget: a következő állomás a május 25-én és 26-án megrendezésre kerülő, VII. Húzd keresztül! - Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválja lesz.

 

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”


„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel…”


Gyűjtsük be a tavasz kincseit